Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

Hit enter after type your search item

Veel mondkapjes bevatten gevaarlijke stoffen

/
/
/
1157 Views

In 2020 werden er in België witte stoffen mondmaskers / mondkapjes uitgedeeld, waarvan nu blijkt dat ze gevaarlijke stoffen bevatten. Volgens een rapport van Sciensano (ook wel het Belgische RIVM) bevatten de gratis verstrekte maskers kleine deeltjes van zilver en titaniumdioxide. Die eerstgenoemde hebben een antibacteriële werking, de laatstgenoemde zorgen dat de stof mooi wit blijft. Eerste onderzoek toont aan dat er in de niet-medische wegwerpmondkapjes die ook in Nederland overal verkocht worden ook nog andere stoffen (nanomaterialen) aanwezig zijn. Er zijn mondkapjes met (combinaties van) nanodeeltjes van zilver, koper, zink, grafeen, synthetische vezels en andere gevaarlijke stoffen.

Lees verder: https://gevaarlijke-stoffen.eu/2021/04/29/veel-mondkapjes-bevatten-gevaarlijke-stoffen/

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :