Oh Snap!

Please turnoff your ad blocking mode for viewing your site content

Hit enter after type your search item

Geen aandacht voor werken op hoogte kan leiden tot forse boete of verlies van verzekering

/
/
/
1133 Views

Het schoonmaakbedrijf Fonville uit Coevorden kreeg recent een boete van 50.000 euro vanwege het niet-naleven van de Arbowet. Een werknemer maakte een fatale valpartij toen hij bij een schoonmaakklus op een fabrieksdak door een lichtkoepel van plexiglas viel. Er was geen sprake van een veilig werken op hoogte die de werknemer hadden kunnen beschermen. Volgens de rechtbank Overijssel overtrad het bedrijf meerdere artikelen van de Arbowet. Een daarvan is artikel 5, dat bepaalt dat een werkgever in een inventarisatie en evaluatie schriftelijk vastlegt welke risico’s werknemers lopen wanneer ze aan het werk zijn. En dat is niet alles: er hoort ook een plan van aanpak bij. De rechter doelt daarmee op de zogenoemde Risico-Inventarisatie en Evaluatie (RI & E), die verplicht is voor elke werkgever met personeel.  lees verder via onderstaande link.

Geen aandacht voor werken op hoogte kan leiden tot forse boete of verlies van verzekering

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :